Gegrilde zalm met broccoli en kruidenrijst

Ingrediënten:

  • 300 gram g'woon witte rijst
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 6 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels pompoenpitten of
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 600 gram broccoli
  • 4 zalmfilets
  • 1 citroen (in partjes)

Bereiden:

  1. Kook de rijst en spoel af met koud water. Mix in een keukenmachine de peterselie, basilicum, 4 eetlepels olijfolie, knoflook en 2 eetlepels water tot een kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pompoenpitten kort in een droge, hete koekenpan. Voeg de kruidenolie en geroosterde pompoenpitten toe aan de afgekoelde rijst.
  3. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grillpan en gril de zalm in circa 7 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer de kruidenrijst met de zalm, broccoli en partjes citroen.