Hutspot

Bereiden

  1. Neem de helft van de uien uit de zak hutspotgroenten. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur 20 min. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de aardappelen en de rest van de hutspotgroenten op middelhoog vuur in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  3. Verhit vervolgens een pan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur.
  4. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de mix voor hutspot, de rest van de boter en eventueel wat kookvocht tot hutspot. Blus de gekaramelliseerde uien af met de jus en 300 ml water.
  5. Verdeel de hutspot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en vul met de uienjus. Bestrooi met de noten en verkruimel de geitenkaas erover.

Ingrediënten

  • 1 kilo verse hutspotgroenten
  • 1 kilo panklare stamppotaardappelen
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram ongezouten pecannoten
  • 10 gram mix voor hutspot
  • 29 gram jus naturel
  • 125 gram zachte geitenkaas naturel