In bacon gebraden fricandeaurollade

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Dep de rollade droog en bestrijk met mosterd. Beleg de rollade met plakken bacon en steek deze vast met prikkers.
  2. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of braadslede en bak de rollade op een hoge stand even aan. Voeg de uien toe en bak deze kort mee. Blus af met de port en giet de bouillon erbij.
  3. Zet de braadslede afgedekt 1 uur en 15 minuten in de oven. Voeg na 30 minuten de wortel en prei toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de bacon van de rollade af en leg deze even apart. Verwijder het net van de rollade, snijd de rollade in plakken en serveer deze met de bacon en de groenten. Lekker met aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 1 Fricandeaurollade
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 8 plakjes bacon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien (in parten)
  • 150 ml port
  • 500 ml vleesbouillon
  • 500 gram winterwortels (geschrapt, in dikke plakken)
  • 500 gram preien (schoongemaakt, in grove stukken)