Indonesische Sukade Rendang

Ingrediënten:

  • 1 kilogram sukadelappen (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 2 zakjes Kokki Djawa boemboe Rendang
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 kippenbouillontabletten (verkruimeld)
  • 100 gram santen
  • 2 stengels citroengras (in stukken)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • Zout en peper

Bereiden:

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het vlees in 3-4 minuten bruin.
  2. Schep de boemboe erdoor en bak 2-3 minuten mee.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe, met eventueel een scheutje water zodat het vlees onder staat, en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
  4. Neem het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt.