Krokante spruitjes

Ingrediënten:

  • 700 gram geschoonde spruitjes (gehalveerd)
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 50 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 2 takjes tijm (gerist)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 2 eetlepels g’woon aceto balsamico
  • 30 gram g’woon paneermeel
  • Flinke snuf Verstegen zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C .
  2. Meng de olie met de balsamicoazijn, knoflook, tijm en een flinke snuf zout.
  3. Verdeel de spruitjes en spekreepjes over een bakplaat en schep om met het oliemengsel en het paneermeel. Rooster ongeveer 15 minuten in het midden
    van de oven.
  4. Neem de bakplaat uit de oven. Schep het mengsel om en bestrooi met de kaas. Rooster nog ongeveer 15 minuten verder in de oven.

Tip: Laat de spekreepjes weg voor een gerecht zonder vlees.