Kruidige sinaasappel-mocktail

Ingrediënten:

  • 20 witte druiven
  • 5 Verstegen kaneelstokjes
  • 2 Verstegen steranijs
  • 100 gram suiker
  • 400 ml g'woon sinaasappelsap
  • 600 ml g'woon koolzuurhoudend mineraalwater

Benodigdheden:

  • (Cocktail)glazen

Bereiden:

  1. Vries de avond van tevoren de druiven in. Snijd 1 kaneelstokje doormidden en breng in een pan aan de kook met de steranijs, suiker en 100 ml water.
  2. Laat op een lage stand de suiker helemaal oplossen en 5 minuten tegen de kook aan trekken. Laat de siroop helemaal afkoelen.
  3. Verdeel de siroop over 4 (cocktail)glazen en voeg aan elk glas 1 kaneelstokje en 5 bevroren druiven toe. Giet het ijskoude sinaasappelsap erop en vul de glazen aan met mineraalwater.