Runderroast

Langzaam gegaarde runderroast

  1. Gaar de gemarineerde runderroast in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Maak ondertussen de risotto. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken en bak ze op hoog vuur in een scheutje olijfolie gaar en maak af met zout en peper. Plaats ze op een bord in de koelkast.
  3. Was de gekookte risotto en laat goed uitlekken. Fruit de sjalot in een koekenpan met twee blokjes roomboter. Voeg de risotto toe en bak even kort mee. Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg 600 ml van de groentebouillon toe. Breng aan de kook. Als het eenmaal kookt dan op een laag vuur zetten met een deksel erop.
  4. Voeg pas een volgende hoeveelheid toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot dat alle bouillon is toegevoegd. Kook vervolgens de rijst circa 18 tot 20 minuten en voeg eventueel vocht toe indien de risotto te droog lijkt te worden. De rijst is klaar wanneer deze van binnen nog een stevige beet heeft. Voeg vijf blokjes boter, de geraspte kaas en paddenstoelen toe als de risotto gaar is en meng door elkaar.

Ingrediënten

  • 2 kilo gemarineerde runderroast
  • 250 gram g’woon risottorijst
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • Scheutje witte huiswijn droog
  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 750 ml groentebouillon van tablet Maggi
  • 75 gram Melkan geraspte kaas oud
  • 175 gram Melkan gezouten roomboter
    (in 10 kleine blokjes)

Voor de jus

  • 1 bol knoflooktenen
  • 500 ml Maggi vleesjus (aangemaakt volgens recept op pot)
  • 100 gram g’woon heldere bloemenhoning