Mals gebraden runderrollade

Ingrediënten

  • 1 runderrollade
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 7 gram verse tijm (geritst)
  • 75 ml olijfolie
  • 25 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 25 gram krenten
  • 25 gram dadels (fijngehakt)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 25 g boter (gesmolten)
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 4 zoete appels

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de knoflook, tijm en olijfolie tot een kruidenolie. Bestrooi de rollade met peper en zout en leg in een ovenschaal. Schep de kruidenolie erover.
  2. Meng de hazelnoten, bruine suiker, krenten, dadels, boter en kaneel door elkaar. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels en vul ze ruim met de vulling. Pak ze in met aluminiumfolie. Zet de rollade ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Bedruip de rollade elke 10 minuten met braadvocht en leg na de eerste 10 minuten de appels er bij.
  3. Laat de rollade nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover. Serveer met de gepofte appel. Lekker met aardappeltjes en rode kool.