Paprikasoep

Ingrediënten:

  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 4 rode paprika’s (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 75 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 125 milliliter Melkan crème fraîche
  • 1 theelepel Verstegen gedroogde tijm
  • 1 g’woon ciabatta met olijfolie (in repen)
  • 1 potje Polli Pesto alle Genovese
  • 1.2 liter groentebouillon van 3 Maggi groentebouillonblokjes
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
  2. Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook dit zachtjes gedurende ongeveer 10 minuten.
  3. Verwarm de ovengrill.
  4. Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  5. Zet het brood onder de grill totdat de kaas licht gesmolten is.
  6. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.