Ingrediënten:
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 4 rode paprika’s (in stukjes, zonder zaadjes)
- 75 gram geraspte Parmigiano Reggiano
- 125 ml Melkan crème fraîche
- 4 takjes verse Tijm
- 1 g’woon ciabatta met olijfolie (in repen)
- 1 potje Polli Pesto alle Genovese
- 1.2 liter groentebouillon van 3 Maggi groentebouillonblokjes
- 4 eetlepels g’woon olijfolie
- Verstegen zout en peper
Bereiden:
- Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
- Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook dit zachtjes gedurende ongeveer 10 minuten.
- Verwarm de ovengrill.
- Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Zet het brood onder de grill totdat de kaas licht gesmolten is.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.