Pittige linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels g’woon Traditioneel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 blikje g’woon tomatenpuree (70 g)
  • 2 theelepels g’woon paprikapoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 400 gram g’woon tomatenblokjes (blik)
  • 1 liter groentebouillon
  • 175 gram rode linzen (gedroogd)
  • 1 wortel (geschrapt, in stukjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
  • 400 gram g’woon kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • koriander (om te bestrooien)

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma en komijn 3-4 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, linzen, wortel en bleekselderij toe en kook zachtjes 15 minuten. Roer af en toe door. Voeg de helft van de kikkererwten toe.
  3. Pureer de soep en schep de rest van de kikkererwten erdoor. Bestrooi naar smaak met koriander. Lekker met pitabrood.

Bereidingstip

Vervang in dit recept 1 theelepel kurkuma door 1 theelepel kaneel of 2 theelepels geraspte gemberwortel.