Roerbakstamppot

Ingrediënten:

  • 500 gram boerenkool
  • 800 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
  • grote ui (gesnipperd)
  • 225 gram Carsodo chorizo (in stukjes)
  • 1 eetlepel g’woon aceto balsamico
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Kook de aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten gaar in water met zout. Giet deze af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit intussen de olie in een grote hapjespan en bak hierin de ui ongeveer 5 minuten op een lage stand. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5-8 minuten tot de kool wat zachter is, maar nog wel een bite heeft. Giet de balsamicoazijn en 2 eetlepels water erbij
    en schep even door. Laat afgedekt nog een paar minuten smoren.
  4. Breng de kool op smaak met zout en peper en schep de zoete aardappel erop.Stamp dit grof en schep alles door elkaar. Voeg nog een beetje olijfolie toe en
    breng op smaak met zout en peper.