header

Ingrediënten

  • 500 gram roze garnalen
  • 1 avocado
  • 8 stengels dille
  • 8 stengels biesloook
  • 2 little gem sla kropjes
  • 1 limoen
  • 2 trostomaten
  • 1 klein sjalotje (fijngesneden)
  • G'woon cocktailsaus

Bereiden

  1. Snijd de kontjes van de twee kroppen little gem sla af en haal de bladeren er af. Was de bladeren in ijskoud water.
  2. Snijd de dille en bieslook fijn. Leg een beetje bieslook apart voor de garnering. Rasp de limoen en knijp het sap eruit.
  3. Snijd de tomaten kruislings in. Doe de tomaten 10-15 seconden in kokend water en plaats ze vervolgens in ijskoud water zodat het velletje loslaat. Ontvel de tomaten en snijd in gelijke blokjes.
  4. Haal de avocado uit de schil, snijd in blokjes en besprenkel met limoensap.
  5. Plaats alle groente en garnalen in een kom en meng door elkaar met de rest van het limoensap en peper en zout.
  6. Selecteer 8 mooie, grote little gem bladeren en verdeel hier het mengsel in. Garneer met een beetje cocktailsaus en verse bieslook.