Varkenshaas in krokant van Parmezaanse kaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Snijd de plakken in repen tot friet en kook de knolselderij circa 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  2. Meng in een diep bord de tijm met de rozemarijn, kaas, beschuit, zout en peper. Klop in een ander diep bord het ei los met 1 eetlepel water. Wentel de varkenshaas eerst door de bloem en klop af. Wentel dan door het ei en daarna door het paneermengsel.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de varkenshaasjes rondom 2-3 minuten. Leg het vlees in de braadslede. Halveer de tomaten en leg ze rondom het vlees. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Zet de varkenshaas, afhankelijk van de dikte, 14-16 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de frituurolie tot 180°C en bak hierin de knolselderijfriet goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  5. Laat het vlees uit de oven circa 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Serveer met de tomaten en de knolselderijfrietjes.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 0.5 eetlepel tijm (gehakt) of
  • 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt) of
  • 0.5 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 beschuit (verkruimeld) of
  • 2 eetlepels panko
  • 1 ei
  • 2 varkenshaasjes (ca. 500 g)
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 gram trostomaten
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • frituurolie