Vegetarische Gouda Schnitzel

Ingrediënten:

  • 1 verpakking Valess Gouda Schnitzel
  • 400 gram krieltjes
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 gele paprika
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 12 kleine tomaatjes
  • 1 tot 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden (potje)
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie
  • 125 ml Melkan zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel g'woon honing
  • Zout en gemalen peper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 210°C graden. Schil de aardappelen en de ui, snijd ze in 8 gelijke parten. Snijd de courgette en paprika ook in gelijkwaardige grote stukken. Schep alle groenten in een grote kom en meng de uitgeperste knoflook, zout, peper, kruiden en olie erdoor. Verdeel de gemengde groenten (behalve de tomaatjes) over de grote bakplaat en plaats het in de oven.

2. Leg na circa 12-15 min de Valess Gouda Schnitzels met de tomaatjes ernaast op de bakplaat en schakel de oventemperatuur terug op 180°C graden en laat vervolgens nog 15-20 min verder garden.

3. Meng intussen ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten met de Vales Gouda Schnitzel op borden en schep de saus erover.