Wildbouillon met gerookte eendenborst

Ingrediënten

  • 0.5 theelepel olijfolie
  • 0.5 sjalot (fijngesnipperd)
  • 0.5 pastinaak (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 pot wildfond
  • 125 gram gerookte eendenborst

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en 1 eetlepel tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Voeg de twee potten fond toe en vul depotten vervolgens met water. Voeg het water toe en en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de bouillon indien nodig op smaak met zout en peper of een stukje bouillontablet.
  3. Verdeel de plakljes eendenborst in vieren en plaats 2 minuten voor het serveren in de hete bouillon. Neem de pan van de warmtebron en schep de bouillon in kommetjes. Bestrooi met nog wat tijm en peper en serveer direct.