Wildbouillon met gerookte eendenborst

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en 1 eetlepel tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Voeg de twee potten fond toe en vul depotten vervolgens met water. Voeg het water toe en en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de bouillon indien nodig op smaak met zout en peper of een stukje bouillontablet.
  3. Verdeel de plakljes eendenborst in vieren en plaats 2 minuten voor het serveren in de hete bouillon. Neem de pan van de warmtebron en schep de bouillon in kommetjes. Bestrooi met nog wat tijm en peper en serveer direct.

Ingrediënten

  • 0.5 theelepel olijfolie
  • 0.5 sjalot (fijngesnipperd)
  • 0.5 pastinaak (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 pot wildfond
  • 125 gram gerookte eendenborst