Winters stoofvlees

Ingrediënten:

  • 600 gram runderlappen (in stukken)
  • 1 eetlepel g’woon patentbloem
  • 50 gram Melkan roomboter
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 500 ml bockbier (naar keuze)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel g’woon appelazijn
  • 1 snee bruinbrood
  • 1 eetlepel grove mosterd

Bereiden:

  1. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak het vlees 3 minuten.
  2. Breng het bier op kamertemperatuur en schenk het bij het rundvlees.
  3. Voeg de kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker, azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.
  4. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof alles nog zachtjes 1 uur.
  5. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan, en serveer het stoofvlees. Serveer eventueel met vlaamse frieten en rode kool.