Witlofstamppot

Ingrediënten:

  • 400 gram witlof (schoongemaakt)
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 750 gram kruimige aardappels (geschild)
  • 200 gram Melkan geitenkaas (in blokjes)
  • 100 milliliter melk
  • g’woon nootmuskaat (naar smaak)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd de lof in smalle reepjes.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  4. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  5. Bak in een droge, hete koekenpan de spekreepjes krokant.
  6. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot

Variatietip: Vervang de geitenkaas door blokjes feta of kruidenroomkaas.