WORTEL-POMPOEN-LINZENSOEP

Bereiden

  1. Halveer het citroengras in de lengte. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
  2. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenblokjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.
  3. Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Schenk in kommen en doe er een scheutje kokosmelk in. Garneer met de tuinkers.

Variatietip: lekker met een plakje pancetta in de soep

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm verse gember
  • 500 gram winterpeen
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 liter water