Yakitori-spiesjes van kipdijfilet

Ingrediënten

  • 100 ml Saitaku rijstazijn
  • 100 ml sojasaus
  • 2 eetlepels Van Gilse donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels Verstegen sesamzaad
  • 600 gram kipdijfilets
  • Scheutje g'woon zonnebloemolie
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringen)

Bereiden

  1. Week de spiesen in koud water om verbranden te voorkomen. Breng de saitaku (Japanse rijstazijn), sojasaus, en suiker aan de kook. Laat op een lage stand indikken tot een stroperige saus. Roer af en toe door. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  2. Snijd de kip in stukjes van 2 cm.Bestrooi met zout en rijg aan de prikkers. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de vleesstokjes met zonnebloemolie en leg ze op het rooster of in de grillpan.
  3. Schroei dicht en bestrijk het vlees dan met de marinade. Bestrijk en draai 5-6 keer tot de spiesjes in 8-10 minuten een mooie kleur hebben en gaar zijn. Bestrooi met de bosui. en het sesamzaad. Serveer de overgebleven marinade als sausje erbij.