ZUURKOOL-APPELSTAMPPOT

Ingrediënten

  • 2 Boer’n Land verse rookworsten
  • 500 gram wittewijnzuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 Jonagold appels
  • 125 gram Spekreepjes
  • 100 ml Melkan halfvolle melk
  • 50 gram G’woon rozijnen
  • Drogheria peper

Bereiden

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
  2. Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan.
  3. Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.
  4. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper.
  5. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.