Nieuwsbanner

Vomar trotse partner van FRIS Supermarkt

Vomar doneert houdbare producten aan initiatief voor gezinnen in armoede


Alkmaar, 24 januari 2023

Vomar Voordeelmarkt is trotse partner van FRIS Supermarkt in Amsterdam Nieuw-West. Bij deze sociale supermarkt kunnen tachtig financieel kwetsbare gezinnen, gratis hun dagelijkse boodschappen doen. Vomar doneert in ieder geval een jaar lang houdbare voedingsproducten aan deze, op 24 januari geopende, supermarkt.

Financieel Directeur van Vomar, Jim Zwanenburg: “Wij vinden het belangrijk om er voor iedereen te zijn, vooral lokaal in ons verzorgingsgebied. Met onze laagste prijsgarantie houden we boodschappen elke dag betaalbaar voor iedereen, óók voor mensen die minder te besteden hebben. Meerdere Vomar-winkels zijn gevestigd in wijken waar mensen het moeilijk hebben om rond te komen. Deze problematiek is ons dus niet onbekend. Met de samenwerking met FRIS Supermarkt kunnen we onze kwaliteitsproducten ook aanbieden aan mensen die het financieel zeer moeilijk hebben.”

Frisse start
FRIS Supermarkt is een initiatief van Studiezalen, een stichting die kinderen van kwetsbare wijken de kans, ruimte en begeleiding geeft om zich te ontwikkelen. Deze supermarkt is onderdeel van het doel van Studiezalen om het leven van deze gezinnen positief te veranderen op de lange termijn.
De geopende FRIS Supermarkt moet een frisse start zijn voor kinderen en hun gezinnen in de wijk Osdorp in Amsterdam Nieuw-West. Ieder half jaar kunnen de gezinnen die gebruikmaken van Studiezalen daar gratis winkelen en in contact komen met budget en life coaches om hun situatie te bespreken en te verbeteren.

Abdelhamid Idrissi, initiatiefnemer van Stichting Studiezalen en FRIS Supermarkt: “FRIS supermarkt ontneemt de dagelijkse stress voor het kind en het hele gezin. We zorgen ervoor dat gezinnen die deze steun nodig hebben elke dag boodschappen kunnen doen, waardoor er dagelijks contact is en er gezamenlijk gewerkt kan worden aan de zorgen en kansen.”

Vomar kost niet de wereld
De keuze van Vomar om sponsor te zijn van FRIS Supermarkt past in het ‘Vomar kost niet de wereld’-beleid van de supermarkt. In dit beleid committeert de supermarktketen zich aan het doel om een goede buur te zijn en lokale ondersteuning te bieden aan de buurten rondom haar winkels. Als kwaliteitsdiscounter zijn de winkels van Vomar vaak ook gevestigd in wijken waar gezinnen wonen met een kleine portemonnee.

Foto: Jim Zwanenburg, Financieel Directeur Vomar en Abdelhamid Idrissi, initiatiefnemer van Stichting Studiezalen en FRIS Supermarkt.

Samenwerking FRIS en Vomar
FRIS Supermarkt
Fris 3