Diptips

1. Oranje dip

Ingrediënten

  • 1 g’woon geroosterde paprika
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 scharrelei L (eierdooier)
  • 1 theelepel Marme Groninger mosterd
  • 1 eetlepel g’woon witte wijnazijn
  • 50 ml g’woon olijfolie
  • 150 ml g’woon zonnebloemolie
  • G’woon paprikapoeder

Bereiden

  1. Pureer de geroosterde paprika met de knoflook glad. Klop in een kom de eidooier los met mosterd en witte wijnazijn.
  2. Giet al kloppend langzaam de olijfolie en zonnebloemolie erbij.
  3. Pureer samen met de paprika- knoflookpuree tot een gladde saus.
  4. Voeg wat paprikapoeder toe voor een nog intensere kleur.

2. Oranje tapenade

Ingrediënten

  • 2 tomaten (gehalveerd)
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper (gehakt)
  • 1 snee wit casinobrood
  • 25 gram Qualino amandelen (geroosterd)
  • 25 gram Qualino hazelnoten (geroosterd)
  • 1 g’woon geroosterde paprika
  • 2 eetlepels g’woon rode wijnazijn

Bereiden

  1. Rooster de tomaten circa 5 minuten in een hete grillpan op een hoge stand tot ze iets geblakerd en zacht zijn. Laat een beetje afkoelen en verwijder dan de velletjes.
  2. Pureer de tomaten met de amandelen, hazelnoten, paprika, knoflook en de rode peper in een keukenmachine of blender.
  3. Rooster het brood. Snijd de korst eraf en snijd de rest van het brood in kleine blokjes.
  4. Voeg al malend de stukjes geroosterd brood en de rode wijnazijn toe en pureer tot een saus.