DRIE CHOCOLADES IJSCAKE

Bereiden:

  1. Snijd de cake over de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met de plakken cake en vul de vorm met het ijs. Dek het ijs af met cake. Laat de ijscake in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.
  2. Breng vlak voor het serveren de suiker met 75 ml water aan de kook en laat ca. 8 - 10 op laag vuur pruttelen. Klop de eiwitten in een hittebestendige kom schuimig. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het hete suikerwater bij de eiwitten. Klop de eiwitten vervolgens stijf.
  3. Verhit de ovengrill voor.
  4. Keer de vorm op een schaal en schud de cake voorzichtig uit de vorm.
  5. Bestrijk de cake rondom met het stijfgeklopte eiwit. Laat het eiwit onder de hete grill lichtbruin kleuren.
  6. Decoreer de cake met de chocolade hulsblaadjes en rode bessen.

Ingrediënten:

  • 1 bak Hertog ijs 3 Chocolades
  • 100 gram eiwit van Vomar scharrelei maat L
  • 1 g’woon marmercake
  • 200 gram Van Gilse kristalsuiker

Voor de decoratie:

  • Rode bessen
  • Rich chocolade hulstblaadjes (of andere chocolade)