Grand dessert met een kerstboom van fruit

Ingrediënten:

  • 1 rijpe ananas
  • 1 rijpe peer
  • 300 gram verse frambozen
  • 2 mandarijntjes
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 bakje rode druiven zonder pitjes
  • 1 bakje witte druiven zonder pitjes
  • 3 kiwi's
  • 1 Vomar ijsbombe
  • 2 stuks Vomar duo fruitmousse
  • 2 stuks Vomar tartufo mini ijstaartjes

Benodigdheden:

  • 1 stervormige koekjesuitsteker
  • 1 lange prikker voor de boom
  • 1 potje cocktailprikkers

Bereiden:

  1. Snijd de bovenkant en de onderkant van de ananas. Snijd nog een extra plak van de onderkant; die ga je straks gebruiken voor je ster. Zorg ervoor dat de onderkant goed recht is, zodat de kerstboom straks stevig staat.
  2. Zet de ananas op zijn onderkant op een plank. Snijd met een mes de schil van de zijkanten af. Snijd de bovenkant zo bij dat de ananas een beetje kegelvormig afloopt. Leg eetbare stukjes die je eraf snijdt apart. Daar kun je straks de kerstboom mee versieren.
  3. Steek de lange prikker in het midden van de onderkant van de ananas. Zorg ervoor dat de prikker er aan de bovenkant uitsteekt.
  4. Was de peer en snijd de boven- en onderkant eraf. Prik de peer met de brede kant naar beneden op de prikker die bovenuit de ananas steekt. Dit is de basis van je kerstboom.
  5. Prik de cocktailprikkers overal in je kerstboom. Prik ze diep genoeg zodat ze goed blijven zitten en je ze niet meer ziet als al het fruit erop is geprikt.
  6. Steek nu al het fruit op de prikkers. Steek met de koekjesuitsteker een mooie ster uit de plak ananas die je in stap 1 hebt afgesneden. Steek de ster met een prikker bovenin de boom.
  7. Serveer de kerstboom met de ijsbombe, duo fruitmousse en de tartufo mini ijstaartjes.