Luxe chocolademousse

Ingrediënten:

  • 1 bak Vomar luxe chocolademousse
  • 10-12 g’woon mini stroopwafels
  • extra g’woon mini stroopwafels ter decoratie
  • 4 toefjes Melkan luxe slagroom ter decoratie

Voor de passievruchtencurd:

  • 9 passievruchten (vruchtvlees)
  • 100 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 3 eidooiers van Vomar scharreleieren maat M
  • 1 theelepel Limochef citroensap
  • 150 gram Van Gilse fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel Duryea maïzena

Voor de versiering van de glazen:

  • 25 gram g’woon chocolade puur
  • Strooibus Dr. Oetker Chocofantasie

Bereiden:

  1. Start met de versiering van de glazen: smelt de pure chocolade in een pannetje of kom waar het cocktailglas met de bovenkant in past. Zet de chocofantasie klaar op een schoteltje. Dip vervolgens een glas met de rand in de gesmolten chocolade en vervolgens in de chocofantasie. Zet ze zolang in de koelkast om stevig te worden.
  2. Maak vervolgens de passievruchtencurd: neem een pan waarin je de passievruchtvlees, citroensap, suiker en boter samenvoegt. Op een laag vuur blijf je rustig roeren tot boter en suiker zijn gesmolten en opgelost.
  3. In een kom roer je de eidooiers met de maïzena tot een egale massa. Wanneer het passievruchtmengsel klaar is, voeg je dit in delen toe aan de eidooiers terwijl je blijft roeren. Roer in de kom goed door elkaar en giet het gehele mengsel terug in de pan. Op een laag tot middelhoog vuur breng je het mengsel al roerend aan de kook. Laat kort koken en verwijder dan van het vuur. Je zult zien dat het mengsel nu al een stuk is ingedikt. Giet de curd in een kom en laat de passievruchtencurd afkoelen.
  4. Maal de mini stroopwafels in een blender tot fijne kruimels. Verdeel over de bodem van de glazen.
  5. Verdeel de mousse in laagjes van witte en bruine chocolade over de glazen.
  6. Zet de glazen in de koelkast en laat ze hier minimaal een half uur staan.
  7. Maak af met een laag passievruchtencurd. Voeg op de curd een toef slagroom toe. Steek ter decoratie de sterren uit van de mini stroopwafels en presenteer dit in de slagroomtoef.