Macarontaart

Ingrediënten:

  • 1 pak macarons
  • 1 bakmix voor fijne cake
  • 150 gram  roomboter ongezouten
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 300 gram fruit (varieer met bosvruchten en exotisch fruit)
  • 30 gram verse munt
  • Poedersuiker

Bereiden:

  1. Maak het cakebeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Vet een ronde springvorm van ca. ø 20 cm in met boter en vul gelijkmatig met het beslag en bak in 60-70 minuten bruin en gaar.
  3. Haal de cake uit de vorm en laat het op een rooster koud worden.
  4. Snij grote vruchten in stukjes of plakjes.
  5. Klop de slagroom met de suiker stijf. Snij de cake twee keer horizontaal doormidden, zodat er 3 lagen ontstaan.
  6. Schep 1/4 van de slagroom op de onderste helft en daarop de helft van de vruchten. En herhaal dit nog een keer. Leg de bovenste taarthelft erop.
  7. Schep hierop de rest van de slagroom, de vruchten en verdeel de macarons.
  8. Bestrooi met wat poedersuiker. En maak af met wat verse munt.