Pikante pasta penne

Ingrediënten:

  • 225 gram Stegeman chorizo (in plakjes)
  • 500 gram Primora pasta penne
  • 400 gram trostomaten
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 40 gram Parrano geraspte kaassnippers rubusto
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur en bak hierin de chorizo samen met de knoflook en de rode peper krokant in olijfolie.
  3. Halveer de trostomaten en voeg deze toe aan de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet het vuur uit wanneer de tomaten openbarsten.
  4. Giet de pasta af en voeg deze bij de tomaten en chorizo. Meng alles goed door elkaar en verdeel dit over de borden. Garneer de pasta met de kaassnippers en serveer direct.