1. Black Angus carpaccio-torentjes
Ingrediënten:
- 2 porties Black Angus carpaccio vlees
- 1 rol g’woon bladerdeeg
- 2 eetlepel g’woon ongeroosterde pijnboompitjes
- 60 gram Bio+ spekreepjes
- 4 eetlepel Jean Bâton mayonnaise zwarte truffel
- 1 klein handje rucola
- 40 gram Melkan Parmigiano Reggiano (geraspt)
- 2 eetlepel g’woon zongedroogde tomaatjes (reepjes)
- 2 theelepels g’woon kappertjes
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek 12 cirkels uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het
bladerdeeg. - Leg het deeg op het bakpapier en plaats er de eerste 15-20 minuten een bakplaat overheen, zodat het bladerdeeg mooi plat blijft. Verwarm dit 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant gebakken is en goudbruin ziet. Laat hierna afkoelen.
- Rooster de pijnbompitjes in een koekenpan goudbruin. Bak daarna in een droge koekenpan de spekjes goudbruin en krokant.
- Beleg 4 cirkels bladerdeeg met een halve eetlepel truffelmayonaise, een plakje carpaccio, een paar blaadjes rucola, de geraspte Parmigiano Reggiano, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kappertjes en de pijnboompitjes. Leg hier een bladerdeegcirkel op en verdeel dezelfde ingrediënten hier nogmaals over. Top de torentjes af met de laatste cirkels bladerdeeg en serveer direct.