Zoete-aardappel

Bereiden:

  1. Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  4. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  5. Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.

Ingrediënten:

  • 800 gram zoete aardappels (geschild)
  • 300 gram roomkaas
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels gedroogde salie
  • 75 gram broodkruim
  • 50 gram pecannoten
  • 3 kandijkoekjes (verkruimeld)