Sperziebonen en gerookte zalm in een röstibowl

Ingredienten:

  • 400 gram sperziebonen (zelf gedopt, in stukken gesneden)
  • 2 (warm)gerookte zalmfilets (in grove stukken)
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 kleine rode ui (in halve dunne ringen)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 0.5 zak diepvriesrösti
  • 2 takjes dille (grof gehakt)
  • 125 gram crème fraîche

Bereiden:

  1. Meng de suiker met de azijn en een flinke snuf zout. Voeg de ui toe en roer goed door. Laat even staan en schep af en toe om.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rösti in circa 10 minuten goudbruin en knapperig. Kook de sperziebonen in circa 12 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.
  3. Serveer de rösti in kommen. Leg wat sperziebonen en zalm erop. Garneer met de zoetzure ui en bestrooi met de dille. Schep naar wens wat crème fraîche erop.