Sperziebonen met rendangballetjes en rijst

Ingredienten:

  • 1000 gram sperziebonen (zelf gedopt en in stukjes gesneden)
  • 375 gram zilvervliesrijst
  • 5 runderbraadworsten
  • 1.25 bakjes rendang boemboe (95 gram)
  • 250 milliliter kokosmelk

Bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.
  2. Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.
  3. Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.
  4. Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.