750 gram sperziebonen (zelf gedopt, in stukken gesneden)
875 gram krieltjes (koelvers)
5 zalmfilets
1.25 teentjes knoflook (geperst)
2.5 takjes dille (fijngehakt)
5 eetlepels olijfolie
1.25 citroenen (in partjes)
Benodigdheden
2 stoomovenpannen met gaatjes
Bereiden:
Verwarm de stoomoven voor op 100ºC. Verdeel de sperziebonen over een stoompan. Leg de zalmfilets ertussen. Breng de zalmfilets op smaak met zout en/of peper.
Meng de knoflook en dille met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de knoflook-dilleolie over de zalmfilets.
Verdeel de krieltjes over de 2e stoompan. Besprenkel ze met de laatste 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en/of peper.
Stoom de krieltjes en sperziebonen met de zalmfilets in de stoomoven in 12-15 min. gaar. Serveer met de partjes citroen.