Sperziebonen, zalm en krieltjes uit de oven

Ingredienten:

  • 750 gram sperziebonen (zelf gedopt, in stukken gesneden)
  • 875 gram krieltjes (koelvers)
  • 5 zalmfilets
  • 1.25 teentjes knoflook (geperst)
  • 2.5 takjes dille (fijngehakt)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1.25 citroenen (in partjes)

Benodigdheden

  • 2 stoomovenpannen met gaatjes

Bereiden:

  1. Verwarm de stoomoven voor op 100ºC. Verdeel de sperziebonen over een stoompan. Leg de zalmfilets ertussen. Breng de zalmfilets op smaak met zout en/of peper.
  2. Meng de knoflook en dille met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de knoflook-dilleolie over de zalmfilets.
  3. Verdeel de krieltjes over de 2e stoompan. Besprenkel ze met de laatste 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en/of peper.
  4. Stoom de krieltjes en sperziebonen met de zalmfilets in de stoomoven in 12-15 min. gaar. Serveer met de partjes citroen.