Header

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook (gehalveerd)
  • 2 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
  • 350 ml witte wijn
  • 200 gram Noordwoudse kaas oud (geraspt)
  • 200 gram mozzarella (geraspt)
  • 150 gram gorgonzola (verbrokkeld)
  • 100 gram brie (in blokjes)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 stokbrood (in plakken)
  • 1 rode paprika (in repen)
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de helft van de knoflook in plakjes en bak circa 1 minuut in de olie.
  2. Voeg de tijm en champignons toe en bak 5 minuten. Wrijf intussen de Lion Sabatier braadpan® van 20 cm in met de andere helft van de knoflookteen.
  3. Schenk vervolgens de wijn in de pan en breng aan de kook op het fornuis. Zet op een lagere stand en voeg in kleine porties al roerend de kazen toe.
  4. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water en roer deze vervolgens door de kaasfondue. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet de braadpan op de Lion Sabatier® fondueset, vul de brander met brandgel en steek deze aan.
  6. Serveer de fondue met het stokbrood, de paprika en gebakken champignons.