Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook (gehalveerd)
- 2 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
- 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 350 ml witte wijn
- 200 gram Noordwoudse kaas oud (geraspt)
- 200 gram mozzarella (geraspt)
- 150 gram gorgonzola (verbrokkeld)
- 100 gram brie (in blokjes)
- 1 eetlepel maizena
- 1 stokbrood (in plakken)
- 1 rode paprika (in repen)
- Peper en zout
Bereiden
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de helft van de knoflook in plakjes en bak circa 1 minuut in de olie.
- Voeg de tijm en champignons toe en bak 5 minuten. Wrijf intussen de Lion Sabatier braadpan® van 20 cm in met de andere helft van de knoflookteen.
- Schenk vervolgens de wijn in de pan en breng aan de kook op het fornuis. Zet op een lagere stand en voeg in kleine porties al roerend de kazen toe.
- Roer de maizena glad met 2 eetlepels water en roer deze vervolgens door de kaasfondue. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de braadpan op de Lion Sabatier® fondueset, vul de brander met brandgel en steek deze aan.
- Serveer de fondue met het stokbrood, de paprika en gebakken champignons.