Dinsdag week 20

Ingrediënten:

⦁ 4 Weide Velden sukadelapjes
⦁ 2 eetlepels G’woon spuitboter
⦁ 1 ui (gesnipperd)
⦁ 1 winterwortel (geschild, in kleine blokjes)
⦁ 1 stengel bleekselderij (geschild, in kleine blokjes)
⦁ 500 milliliter G’woon runderbouillon
⦁ 2 bolletjes knoflook
⦁ 2 eetlepels G’woon olijfolie
⦁ 1 Spitskool (in reepjes, schoongemaakt)
⦁ 200 milliliter Melkan kookroom
⦁ 1 snufje G’woon nootmuskaat

Bereiden:

⦁ Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm de boter in de braadpan, bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper en bak om en om bruin.
⦁ Neem het vlees uit de pan en voeg de ui en groenteblokjes toe. Bak enkele minuten op middelhoge stand en voeg de runderfond toe.
⦁ Leg het vlees terug in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan in de oven.
⦁ Snijd de knoflookbollen horizontaal doormidden en leg ze op een groot stuk aluminiumfolie. Giet de olijfolie erover en vouw het folie losjes om de knoflook dicht. Zet het pakketje na circa 1,5 uur bij het vlees in de oven. Laat het vlees en de knoflook nog 1 uur in de oven staan.
⦁ Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een afgedekte schaal. Kook het stoofvocht tot de helft in en breng eventueel verder op smaak.
⦁ Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de koolreepjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
⦁ Druk de teentjes knoflook uit de schil en prak ze met 1 eetlepel van de olie uit het pakketje fijn.
⦁ Breng de room aan de kook en voeg de koolreepjes toe. Kook de kool in nog eens 3 minuten romig en zacht. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
⦁ Snijd het vlees in repen en leg terug in de warme jus.
⦁ Maak het bord mooi op met kleine porties van de kool. Leg het vlees op wat jus en schep er kleine beetjes van de knoflookcrème omheen.