Soleca

Kwaliteitswijnen uit Chili voor de laagste prijs!

Onze smaakvolle Soleca-wijnen zijn niet voor niets Vomar’s Favoriet! Het zijn stuk voor stuk mooie kwaliteitswijnen, exclusief bij Vomar verkrijgbaar én dat voor de laagste prijs.
Je kunt altijd profiteren van vast volumevoordeel: voor 2 flessen betaal je slechts € 8,-. En de hele maand juni betaal je slechts € 3.99 per fles! De wijn wordt gemaakt in een
karakteristiek wijnhuis in het zuiden van Chili. Hieronder vertellen we je graag meer over de herkomst van onze vijf Soleca-wijnen en bieden we volop wijn/spijs-inspiratie!

Wijnen uit het mooiste gebied in Chil

Al ruim tien jaar halen we onze Soleca-wijnen bij de familie Bisquiertt vandaan. Drie vrouwen van verschillende generaties geven naam en karakter aan deze Chileense Central Valley-wijn. Dit gebied ligt 250 km ten zuiden van Santiago. Dit wijnbouwparadijs heeft een mediterraan klimaat; warme zomers die worden gekoeld door de briesjes van de Stille Oceaan en de Andesgebergte. De verkoelende invloeden zorgen voor een lang groeiseizoen met langzame rijping van de druiven, wat de smaken, intensiteit en concentratie van aroma's in onze wijnen versterkt.

Wist je dat...

...Soleca afstamt van "Soledad"? De mede-oprichtster heet Soledad en zo ook haar dochter en kleindochter. Een drietal vrouwen met passie voor wijn, die Soleca groot hebben gemaakt.

Wijnmaker Andrea

Andrea is verantwoordelijk voor het maken van Soleca-wijnen. Ze houdt van reizen en leren over verschillende wijnstijlen. Ze heeft in veel verschillende delen van de wereld wijn geoogst in belangrijke wijnmakerijen in onder andere de VS, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Duitsland. In Chili was ze wijnmaker bij Viña Errázuriz en Santa Rita, voordat ze bij het Bisquerttteam kwam als onze hoofdwijnmaker.

Soleca Reserva Merlot
Soleca Reserva Chardonnay
Soleca Reserva Rosé
Soleca Reserva Cabernet Sauvignon
Soleca Reserva Sauvignon Blanc