BELANGRIJKE VEILIGHEIDS-WAARSCHUWING

Johma haalt uit voorzorg Johma huzarensalade (500 gram) en Johma rundvleessalade (500 gram) uit de schappen. Consumenten worden gevraagd om producten die overeenkomen met de hieronder genoemde omschrijving, afbeelding en houdbaarheidsdatum niet te consumeren.

De reden van deze terugroepactie is de mogelijke aanwezigheid van stukjes rood plastic afkomstig van de deksel bovenop het product.

Alle andere houdbaarheidsdata van Johma huzarensalade (500 gram) en Johma rundvleessalade (500 gram)en alle andere producten van Johma kunnen veilig geconsumeerd worden.

Het gaat Vomar om de volgende producten:

Artikel
Johma huzarensalade 500 gram

Barcode
87209983

THT
Uitsluitend producten met THT 02-04-2024

Afbeelding

Artikel
Johma rundvleessalade 500 gram

Barcode
87209297

THT
Uitsluitend producten met THT 26-03-2024

Afbeelding

Wij vragen consumenten die een verpakking in huis hebben met bovengenoemde gegevens, om het product niet naar de supermarkt te brengen, maar de onderstaande actie te nemen:

  1. Stuur een e-mail met een foto van de houdbaarheidsdatum op de verpakking tezamen met de gegevens van uw bankrekening naar Consumentenservice: consumentenservice.losser@signaturefoods.com. Of per post naar Consumentenservice Antwoordnummer 7, 7570 VD, Losser, o.v.v. terughaalactie (postzegel is niet nodig). De consument ontvangt dan het aankoopbedrag retour.
  2. Gooi de inhoud van de verpakking weg.

Johma stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor dit ongemak. Wij zullen alle mogelijke maatregelen nemen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met de Johma Consumentenservice via het nummer +31 (0) 53 537 3400 (dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of via consumentenservice.losser@signaturefoods.co

Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor dit ongemak.