Flammkuchen met carpaccio

Ingrediënten:

  • 2 rollen Jan flammkuchendeeg
  • 2 pakken Black Angus carpaccio
  • 200 ml Melkan crème fraîche
  • 80 gram Parmigiano Reggiano
  • 35 gram g’woon pijnboompitten
  • 6 eetlepels verse pesto
  • 12 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 40 gram rucola
  • Drogheria peper

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Zet twee bakplaten klaar. Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op de bakplaten.
  3. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Bak de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze licht geroosterd zijn en houd apart.
  5. Meng de créme fraîche met 2 eetlepels pesto. Smeer beide bodems in met de pesto-créme fraîche en verdeel gelijkmatig.
  6. Strooi de rode ui over de bodem.
  7. Bak de flammkuchen in twintig minuten gaar. Laat iets afkoelen.
  8. Verdeel dan de carpaccio over beide flammkuchen en de bijgeleverde kaas en pijnboompitten. Strooi er wat rucola en radijsjes over. Vervolgens strooi je de extra pijnboompitjes erover en verdeel je de rest van de pesto. Rasp er tot slot flink wat Parmigiano Reggiano over en wat versgemalen peper.
  9. Snijd in stukken en serveer direct.