Venkelsoep

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 aardappel (geschild, in blokjes)
  • 2 venkelknollen (in blokjes, loof apart)
  • 600 ml visbouillon (van 2 tabletten)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel dille (gehakt)
  • 100 gram rivierkreeftenvlees

Bereiden

1. Verhit de 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes 1-2 minuten. Voeg de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
2. Giet de visbouillon erbij en kook zachtjes 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
3. Hak het venkelgroen fijn. Roer dit met de helft van de crème fraîche en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken.
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de rivierkreeftjes kort tot ze goed warm zijn.
5. Klop de rest van de crème fraîche met de overige dille. Verdeel de hete soep over 4 kommen en schep een swirl van de dilleroom op de soep. Verdeel de rivierkreeftjes erover.