Header

Picanha

Groot smaakvol staartstuk van het rund. Door de vetlaag is de Picanha een heerlijk stuk mals vlees met heel veel smaak.


Bereiding: Laat de Picanha op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 90°C. Bestrooi de Pincanha aan beide zijden met zeezout en peper en bak rondom 2-3 minuten in een hete koekenpan met een klein beetje olijfolie. Leg vervolgens met het vet naar boven in een braadslede en gaar in 45-50 minuten, tot het vlees 50°C in de kern is. Laat afgedekt met aluminiumfolie nog 15 minuten nagaren.

Entrecote

Heerlijk mals rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees wordt gesneden van de lende, waardoor het heel erg mals is en mager.

Bereiding: Laat de Entrecote voor bereiding op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zeezout en peper. Bak de Entrecote in een klein beetje boter aan beide zijden 2-3 minuten aan. Leg het vlees in een braadslede en bak 12-15 minuten per 500 gram tot de kerntemperatuur 50°C is. Laat de entrecote daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Côte de Boeuf

Prachtig stuk rundvlees met een volle, rijke smaak. Dit ribstuk heeft een fijne structuur met vetten, waardoor het super mals en vol van smaak is.

Bereiding: Haal de Côte de Boeuf een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 125°C. Bestrooi de Côte de Boeuf royaal aan beide zijden met zeezout en peper. Bak beide kanten 3 minuten aan in olijfolie en leg het vlees vervolgens in een braadslede. Gaar 30 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Laat het vlees daarna onder aluminiumfolie nog zo’n 10 minuten rusten.

Rib Eye

Botermals rundvlees dat is gesneden uit het ribstuk van de lende. Dit vlees is goed dooraderd met vet, waardoor het éxtra veel smaak heeft.

Bereiding: Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi de Rib Eye aan beide zijden met zeezout en peper en bak in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie rondom bruin. Leg de Rib Eye met het vet naar boven in een braadslede. Gaar in ongeveer 45 minuten, tot het vlees 50°C tot 55°C in de kern is. Laat afgedekt met aluminiumfolie nog 15 minuten nagaren.