Verrukkelijke Visrecepten

Regelmatig vis eten past in een gezond voedingspatroon en staat dan ook in de schijf van vijf van het Voedingscentrum. Vis is een belangrijke bron van onverzadigde vetzuren en essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12 en 6, vitamine D, jodium en selenium. Het advies van het Voedingscentrum is daarom om minimaal 1 keer per week vis te consumeren, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

En vis past niet alleen goed in een gezond voedingspatroon, maar ook nog eens heel veelzijdig en lekker! Daarom vind je hieronder acht heerlijke recepten ontwikkeld waarin vis de hoofdrol speelt. En het allermooiste is: al deze recepten staan binnen een half uur op tafel!

Lauwwarme sperziebonensalade

Lauwwarme sperziebonensalade

Met warm gerookte makreelstrips

Naar het recept
Geschroeide tonijnsteak

Geschroeide tonijnsteak

Met rucola, kastanjechampignons en aioli

Naar het recept
Italiaanse risotto

Italiaanse risotto

Met warm gerookte zalmmoten en geitenkaas

Naar het recept